Fietsersbond Zonhoven helpt met installatie van Telramen

Heb je het gevoel dat het in jouw straat vaak bijzonder druk is? Of misschien lijkt het of er in je straat echt wel hard gereden wordt. Het verkeer in je straat meten kan je nu helemaal zelf door het plaatsen van een Telraam.

We plaatsten het eerste Telraam van Zonhoven op de Engstegenseweg. Er staat een Telraam in de Dorpstraat en we plaatsen er ondertussen ook in de Beverzakstraat, Grote Eggestraat en Gulden Boomkensweg. Hier vind je alle meetresultaten.

Resultaten van de Engstegenseweg. Klik hier voor alle data

Met behulp van de data van een Telraam kan je de toestand in jouw straat in kaart brengen. Op die manier heb je objectieve data om te bespreken. Dat zegt in een gesprek met de beleidsmakers veel meer dan enkel maar het gevoel dat er druk verkeer is of dat er vaak te snel gereden wordt.

Telraam is een volautomatische teller die je plaatst aan de binnenkant van je raam. Je hebt hiervoor een raam nodig aan de voorkant van de staat (bij voorkeur op de 1ste verdieping), een stopcontact en een WiFi verbinding.

De teller verzamelt een hele boel gegevens over het verkeer in jouw straat. Aantal voetgangers, fietsers, auto’s en zwaar verkeer. Daarnaast wordt er ook de snelheid van voertuigen gemeten. Dit is geen échte snelheidscontrole maar kan wel een indicatie geven. Alle informatie vind je op telraam.net

Voor de installatie heb je geen specifieke technische kennis nodig. Wil je graag een Telraam installeren, maar geraak je niet goed op weg… Fietsersbond Zonhoven helpt je graag met de installatie.

We kunnen je helpen met de aankoop, de installatie van de hardware en de registratie op het Telraam.net platform. Neem contact met ons op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *