Over ons

Zonhoven Fietst! is een groep vrijwilligers die werken als lokale afdeling van Fietsersbond. We komen één keer per maand samen, ijveren voor de fietser bij het gemeentebestuur en de burgers, en organiseren activiteiten die het fietsen een positieve boost geven in Zonhoven.

Onze kernleden

We bestaan momenteel uit een kerngroep van 7 actieve vrijwilligers.

Werk ook mee als vrijwilliger bij Fietsersbond Zonhoven

Kristof Stryckers, een stevige fietser van 90kg die aardig tegen de wind kan rijden, eerder het costaud type dan de berggeit. Met de koersfiets rijden doe ik niet maar ik haal genoeg kilometers met de stadsfiets op weg naar het werk of de winkel. Ik verlies niet graag tijd in de file en kom graag op tijd. Vandaar fiets ik liever. Ondertussen bespaar ik op de aankoop van een wagen, onderhoud, verzekering,… Boodschappen doe ik vlot met een bakfiets. En ook al zijn er minder leuke fietspaden, er zijn genoeg prachtige fietsroutes door ons bronsgroen eikenhout. En het kan nog veel beter en daarom wil ik graag mee het fietspeloton doen versnellen…

Hanny Willems fietst zowel recreatief met de koersfiets, als met de speed pedelec naar haar werk in Mol. Met het huis-werk fietsen bespaart ze per werkdag 100 auto-kilometers, en dus al gauw een hele hoop aan CO2 uitstoot. Het is enorm genieten langs het kanaal van de rust en de stilte, en van reigers, eenden, zwanen… Haar wens is dat alle fietsers alle fietskilometers veilig kunnen afleggen, op goede fietsinfrastructuur, en met de nodige hoffelijkheid en respect voor elkaar en t.o.v. de andere weggebruikers.

Beroepshalve is Vincent Hody milieucoördinator en tracht hierbij het goede voorbeeld te geven door bijna dagelijks met de fiets naar het werk te gaan. Ik tracht niet alleen op het werk maar ook thuis en in mijn entourage iedereen te overtuigen om meer gebruik te maken van de fiets. Zo doe ik zelf al mijn korte afstanden met de fiets: naar de bakker, fitness, mijn zoontje naar school brengen, naar het treinstation, mijn ouders bezoeken, … Fietsen is niet alleen een duurzame manier om zich te verplaatsen, het is ook een eenvoudige manier om te sporten en om te bewegen. Het is genieten van de natuur en je omgeving alsook leer je opnieuw nieuwe plekjes ontdekken.

Als trotse bakfietsouder brengt Bert Wijnants elke dag zijn 2 dochters naar school met de fiets. Die bakfiets is trouwens ook superhandig om naar de supermarkt te gaan of 50kg kippeneten in te slaan 😉 Met de fiets heb je zoveel meer gezien, blijf je in top-conditie, parkeer je altijd voor de deur en geniet je van elk moment. Veiligheid, trage wegen voor de fiets, en vooral ijveren voor méér fietsplezier motiveren hem om zich voor de fietser in te zetten.

Jeroen Thonnon is voornamelijk een amateur-/vrijetijdsfietser waarbij ik toch bijna iedere zondag met de MTB of roadbike weg ben in een klein groepje de “trappeleros”. Hiernaast ben ik ook sinds 2018 eigenaar/zaakvoerder van ” Fietsen Thonnon”, een fietsenwinkel gelegen op de Houthalenseweg 39 te Zonhoven. Mijn voornaamste doelstelling is om een veiligere en betere fietsinfrastructuur binnen Zonhoven te verwezenlijken. Ik hoop dit te kunnen waarmaken samen met de fietsersbond.

Peter Rutten

Steven Reynders